A hajbeültetés menete az első konzultációtól a dús hajig

Dr. Soltész Dorina
2020.05.07.

Általánosságban a hajbeültetésre, mint eseményre gondolnak az emberek, pedig helyesebb egy folyamatként tekinteni rá, ami kezdődik egy kósza elképzeléssel  és végződik az utolsó hajszál kinövésével.

Az első gondolatot követi a személyes konzultáció, ahol pontos képet kap a páciens arról, hogy az ő esetében milyen eredmény érhető el. A beszélgetés során az orvos felméri a donor és a befogadó terület sajátosságait, majd a páciens elvárásai alapján elkészül a műtéti terv. A megbeszélés során elfogadott ajánlatot követően a beavatkozás időpontja kerül megbeszélésre.

A hajbeültetés napján a műtét menete egy újabb megbeszéléssel kezdődik az orvos és a páciens között, ahol az orvos ismerteti a műtéti nap menetrendjét részletesen. Fontosnak tartom a pontos tájékoztatást a beavatkozás menetéről, így a páciens biztonságban érezheti magát végig a nap folyamán, hiszen mindig tudni fogja, hogy mi történik vele.

A megbeszélést követően a hajas fejbőr előkészítése történik meg, ami a bőrfelszín alapos megtisztítását, illetve ha rövid hajas beavatkozásról van szó, akkor hajnyírást is jelent. Ezt követően megjelöljük a donor és a beültetendő területet, újabb méréseket végezve a minél precízebb munka céljából. A hajbeültetést érzéstelenítés mellett végezzük, ez azt jelenti, hogy injekciókat juttatunk a fejbőrbe azért, hogy a graftok kivételét és áthelyezését a páciens ne érezze.

A hajátültetést technikailag 3 részre lehet bontani, azaz a graftok eltávolítása, az új helyek kijelölése és a graftok beültetése. Egy-egy szakasz között természetesen tetszőleges számú, kisebb szünetek tarthatók a páciens igényeit figyelembe véve. Optimális esetben a graftok minél kevesebb időt tölthetnek a fejbőrön kívül, hiszen már tanulmányok is kimutatták, hogy maximum 3-4 órát tartózkodhatnak ezek a biológiai egységek a természetes helyükön kívül anélkül, hogy károsodnának. Ezt figyelembe véve fontos az időintervallumokat betartani, így a beavatkozás során mindig törekedni kell az orvos és asszisztens egymást segítő, párhuzamos munkájára. Ennek a fontossága nem csak a munkaidő csökkentésében rejlik, hanem a graftok túlélési esélyét, ezáltal a végeredményt is növelni tudjuk.

A graftokat kivételt követően az előre meggyártott helyükre ültetjük be. Az ún. helygyártás során mindig figyelembe kell venni a páciens saját adottságait, mint például a fejbőr vastagságát, állapotát vagy a graftok nagyságát. E tényezők odafigyelésével tökéletes helyszínt biztosíthatunk a beültetett hajszálaknak. A graftok beültetése különböző műszerekkel és módszerekkel történhet, attól függően, melyik területről vagy milyen nagyságú graftról van szó. Történhet csipesszel vagy speciálisabb eszközökkel, gyűjtőnéven implanterekkel.

A beültetés végeztével alapos fejbőr tisztítás után, kisebb kötéssel otthonába távozik a páciens. Az, hogy mennyi ideig tart egy beavatkozás függ az átültetendő graftok mennyiségétől, a beiktatott szünetek hosszúságától, illetve a páciens saját életritmusától, figyelembe véve a kötelezően betartandó időintervallumokat.

A hajbeültetés eredményessége innentől lényegében a páciensen múlik. Amennyiben betartja azokat a változtatásokat, amiket javaslunk, valamint az időközönként aktuális kontrollokon megjelenik, maximálisan elégedett lesz az eredménnyel. 

Demo Slot Slot Server Luar Slot Server Luar Slot Server Thailand slot server jepang slot server malaysia slot server filipina slot server singapore slot server vietnam slot server kamboja Gate of Olympus Slot Demo Daftar Server kamboja Daftar Server thailand Daftar Server myanmar Daftar Server vietnam Daftar Server malaysia Daftar Server filipina Daftar Server jepang Daftar Server singapore Daftar Server spain Daftar Situs taiwan Daftar Situs thailand Daftar Situs malaysia Daftar Situs jepang Daftar Situs swiss Daftar Situs vietnam Daftar Situs singapore Daftar Situs peru Daftar Situs china Daftar Situs hongkong Daftar Server Luar Daftar Server Thailand Sbobet88 Daftar Server thailand Daftar Server jepang Daftar Server myanmar Daftar Server Thailand slot thailand slot server luar Mega Roulette Pragmatic Daftar Server Kamboja Daftar Server Malaysia Akun Pro Myanmar Akun Pro Jepang Akun Pro Rusia Situs Luar Negeri Slot Server Pagcor Slot Princess Gacor Slot Bonanza Slot Server Macau

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram