Rendelési idő: Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
0
0.00Ft 0 tétel

Nincsenek termékek a kosárban.

A hajbeültetés, vagy PRP kezelés a jobb megoldás?

Dr. Soltész Dorina
2021.01.31.

Az eljárások célja, alkalmazási területei nagyban eltérnek egymástól, ezért viszonylag könnyen eldönthető, melyik megoldás a legcélravezetőbb az adott esethez.

A PRP terápia főleg az aktív hajhullás kezelésére, a fejbőr állapotának javítására, az elvékonyodott, miniatürizálódott, de még életképes hajszálak regenerációjára szolgál. A PRP terápia minden olyan esetben alkalmazható, amikor a hajtüszők még életképesek. Kizárólag PRP terápia jöhet szóba fiatal férfi pácienseknél, aktív, keződő kopaszodás esetén, amikor a hajbeültetés még túl korai lenne, vagy számos női páciensnél, ahol bizonyos okok miatt a hajbeültetés nem lehetséges.

A PRP terápia megvastagítja a hajszálakat, a még életképes hajszálak megerősítésével nagyobb hajsűrűséget biztosít, valamint a fejbőr állapotát nagymértékben javítja, visszaadva annak rugalmasságát.

A PRP terápia 4-6 kezelést jelent, aminek eredménye évente 1-2 kezeléssel hosszú távon fenntartható.

Hajbeületést kizárólag az aktív hajhulláson már átesett, vagy olyan kopasz területek fedésére alkalmazzuk, ahol a hajtüszők már nem életképesek.

Amennyiben a hajbeültetés professzionális módon történik, akkor az elért eredmény hosszú távú megoldást jelent, a beültetett hajszálak az idő múlásával sem hullanak ki.

Számos esetben kombinálni kell a két eljárást. Többek között ilyen például a hátrahúzódott hajvonal korrekciója, amikor hajbeültetéssel érjük el a természetes, sűrű hajvonalat. A beültetett hajvonal mögötti területen azonban évente 1-2 PRP kezelés javasolt a nem beültetett haj eredeti sűrűségének fenntartására.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram