Öffnungszeiten: Montag - Freitag: 10:00 - 18:00
Kontaktinformationen:
+36704081068[email protected]
0
0.00Ft 0 Produkte

Es befinden sich keine Produkte im Warenkorb.

HÄUFIG GESTELLTE FRAGEN

Menschen, die sich für eine Haartransplantation interessieren, haben viele Fragen, zum Beispiel:

Was genau ist FUE?
Gibt es verschiedene Arten von FUE?
Wie wird das Verfahren durchgeführt?
Wie dauerhaft ist das Endergebnis?

Wir haben einen kurzen Überblick über häufig gestellte Fragen zusammengestellt, um alle Fragen zu klären, die zu dem Verfahren auftreten können.

Hogyan működik a FUE?

A FUE, más néven follikuláris egység kivétele, egy hajátültetési eljárás, amelynek során a graftok egyenként vannak kivéve a donorterületről. A graftok azok a biológiai egységek, amik tartalmazzák a szőrtüszőket és az általuk növesztett hajszálakat. A graftok általában 1-4 hajszálat tartalmaznak, melyeket az androgén hajhullásra nem érzékeny donorterületről nyerünk ki. A FUE manuális, motorizált vagy automatizált módszerrel végezhető. Az alkalmazott módszer a szőrtüszők jellemzőitől függően változik, mint például a hajszál vastagsága, göndörség, kilépési szög stb.

Többféle FUE eljárás létezik?

A válasz erre a kérdésre egyszerűen az, hogy nem. Bárhogyan is nevezzük, nem létezik több fajta FUE eljárás. Mint már fentebb is említésre került, az alkalmazott fúró, legyen az mechanikus, elektromos, vagy robotizált, vagy a fúróhegy típusa, átmérőjének a mérete, mind a páciens adottságaitól függően kerül kiválasztásra, azonban ezek az eljárás lényegén nem változtatnak, tehát ugyanarról a FUE technikáról beszélünk.

Milyen előnyei vannak a FUE eljárásnak?

- Lényegesen kevesebb kellemetlen érzés vagy fájdalom a műtét után.
- Nincs vízszintes tarkótáji heg.
- A műtéti sebek sokkal kisebbek, kevésbé feltűnőek, amelyeknek gyógyulásához csak napok szükségesek.
- Az egyenkénti graft kivétel lehetővé teszi a donorhaj kinyerését olyan területekről is, melyekről lehetetlen volt kinyerni a hagyományos módszerekkel, mint a fejbőr oldalán elhelyezkedő zónák, valamint a szakáll vagy a testszőr.

Melyek a FUE hátrányai?

- A FUE eljárásban korlátozott az egy nap alatt kinyerhető / elhelyezhető graftok száma. Bizonyos esetekben 2 napos műtétek szükségesek.
- A FUE eljárás sikeressége nagyban függ a műtétet végző orvostól, az alkalmazott technikától, anyagoktól. Jó kéz-szem koordinációra van szükség mind a graftok kivétele, mind a beültetés során.
- A FUE graftok sokkal sérülékenyebbek, ezért különös gondosságra van szükség az eljárás során. A nem megfelelő szakértelem, technika, a hosszúra nyúlt műtét traumát okoz, melynek során a graftok túlélési aránya nagy mértékben, akár 50-60% alá csökkenhet, ami egy nem megfelelően sűrű, természetellenes végeredményt von maga után. Ennek köszönhetően a már beültetésen átesett területet a természetes sűrűség elérése céljából újból be kell ültetni („sűríteni”).

A trauma kiküszöbölése jelenti a legnagyobb kihívást FUE hajbeültetések végzésekor.

A FUE hajbeültetést követően marad látható heg?

A donor területen az eljárás után néhány apró, pontszerű seb képződik. Ezek a sebek 2 - 4 nap múlva bezárulnak. A visszamaradt mikroszkopikus méretű hegeket nehéz, vagy lehetetlen látni.

Mennyibe kerül a hajbeültetés?

Nincs két egyforma eset, ezáltal egy előre meghatározott sablonnal lehetetlen számolni. A műtéti árat számos tényező befolyásolja, beleértve a szükséges graftok számát, a donor haj kinyerésének helyét, a kívánt végeredményt és a sűrűséget. A hajátültetés költsége magasabb a nem borotvált, NON-SHAVE, vagy hosszú haj átültetési LONG HAIR FUE technikával.

Milyen hosszú a felépülési idő FUE hajbeültetés után?

A legtöbb páciens a műtétet követő 2-7 nappal visszatérhet megszokott életviteléhez. A FUE hegek általában 2–4 napon belül bezáródnak, azonban 7-10 napig is eltarthat, amíg a donorterület varasodás nélküli megjelenést ér el.

A FUE hajbeültetés fájdalmas?

Jellemzően a pácienseknek nincs fájdalma sem az eljárás során, sem azt követően. A FUE eljárás után csak kevesen számolnak be enyhe fájdalomról, mely fájdalomcsillapító bevételével elmúlik. Legtöbb esetben semmilyen fájdalom nem jelentkezik.

FUE hajbeültetés után lesz duzzanak a homlokon?

A modern érzéstelenítési és műtéti technikáknak köszönhetően a homlokon keletkező duzzanat, ödéma kialakulásának esélye nagyságrendekkel kevesebb, mint a hagyományos, régi módszerekkel végzett műtéteknél. A műtétek jelentős részénél nem jellemző ödéma kialakulása.

Hány graftra lesz szükség?

A szükséges graftok száma a FUE eljárás során a lefedendő terület nagyságától és a kívánt sűrűségtől függ. Vastagabb és több hajszálat tartalmazó graftok tömörebb, sűrűbb
hajzatot eredményeznek. Sajnos ez genetikailag előre meghatározott. Az első konzultáció során áttekintjük a célokat és a lehetőségeket, mielőtt meghatároznánk a szükséges graftok számát.

Meddig tartanak a FUE eredmények?

A FUE hajtranszplantációs eljárás eredményei egy életen át fennmaradnak, amennyiben a graftok a biztonságos zónából vannak kivéve, valamint minimálisra van csökkentve a műtéti trauma.

Természetesnek tűnnek a FUE eredmények?

Ha egy tapasztalt és hozzáértő orvos végzi az eljárást a megfelelő technikával, a végeredmény természetes hatást kelt, mások nem tudják megmondani, hogy a páciens hajbeültetésen esett át. A hajátültetés előtti és utáni eredmények megtekintéséhez látogasson el az „Előtte-utána” oldalra, ahol megtekintheti a tényleges páciensek legfrissebb eredményeit.

Mennyi ideig tart a FUE hajbeültetés?

Az eljárás hossza az átültetett graftok tervezett számától és a FUE eljárás típusától függ. Általában az eljárás 4-8 órát vesz igénybe. Ha több mint 2000-2500 graft átültetése szükséges, akkor a műtét két napot vesz igénybe. A hajátültetést speciális esetekben a haj leborotválása nélkül is el lehet végezni, de a LONG-HAIR FUE időigényesebb eljárás. Általában egy műtéti nap legfeljebb 500-1000 graftot lehet biztonságosan átültetni ezzel az eljárással.

Mi a különbség a FUE és a DHI beültetés között?
 
Először is két különböző fogalomról beszélünk. A FUE a graftonkénti hajkinyerési technikát jelenti, ami végezhető manuálisan vagy gépi eszközzel. Tehát ez az a folyamat, amikor a donorterülteről a graftokat eltávolítjuk. A DHI vagy más néven Direct Hair Implant pedig a kivett graftok beültetésének egy technikája, melynek lényege, hogy a graftokat a kivételt követően, egy speciális implanater tollal azonnal, előzetes helygyártás nélkül implantáljuk a fejbőrbe. Lényegében nem beszélhetünk külön FUE és DHI beültetésről, mert a kettő nem ugyanazt jelenti. A FUE kivételt követően DHI technikával a kivett graftok visszaültethetők, akár egy FUT kivételt követően is. A legtöbbször az okozza a félreértést, hogy a FUE technikára nem csak, mint kivételi technikára gondolnak, hanem az egész műtétet írják le ezzel a rövidítéssel, általánosítva, hogy a kivételt követően helyet kell gyártani a graftoknak. Mivel ez a két fogalom a hajbeültetés két különböző szakaszára vonatkozik, a kérdésnek ilyen formában nincs létjogosultsága. 
 
Melyek a FUE hajbeültetés kockázatai és szövődményei?

A FUE szövődményei közé tartozhat a duzzanat, véraláfutás, viszketés és fájdalom. Fennállhat a vérzés, valamint a fejbőr zsibbadásának kockázata is. Az egyik figyelemre méltó kockázat a „shockloss”, mely a műtét utáni hajhullást jelenti. Ez a jelenség nagymértékben csökkenthető, ha a páciensek betartják a hajátültetéssel foglalkozó orvos által javasoltakat.

Rögtön megnő az új beültetett haj?

Az átültetett hajszálak fokozatosan növekedhetnek 2-3 hétig, mielőtt belépnének a nyugalmi (telogén) fázisba. Ebben a fázisban a legtöbb vagy az összes átültetett haj kihullik. Az átültetett haj ismét növekedésnek indul 2-3 hónappal műtétet követően, amikor a hajszálak belépnek az anagén, növekedési fázisba. Amint az új hajszálak anagén növekedési fázisba kerülnek, ugyanúgy fognak növekedni, mint általában a meglévő haj.

Mikor lesz a végeredmény látható?

Amint az átültetett hajszálak 2-3 hónap múlva belépnek az anagén, azaz növekedési szakaszba, az új haj növekedésnek indul, de még vékony és finom szálú lesz. A következő néhány hónap során a haj hosszabbá és vastagabbá válik. A következő 10–12 hónapos időszakban a hajszálak elérik eredeti vastagságukat, szerkezetüket. Érdemes figyelmbe venni, hogy mindenki más ütemben gyógyul, így a végső eredmény elérése páciensenként változik.

Mit kell tenni az eljárás után?

A hajátültetést követően a páciensek útmutatást kapnak a haj megfelelő ápolásáról, valamint a legjobb eredmény érdekében javasolt teendőkről. Félig ülő helyzetben, 45 fokos szögben kell aludniuk a duzzanat minimalizálása érdekében. A páciensek nyakpárnát kapnak éjszakára, hogy megakadályozva ezzel a beültetett hajszálak véletlen dörzsölését vagy kihúzását alvás közben. A 4. nap után a napi tevékenységek folytathatók, de a transzplantációt követően egy teljes hétig el kell kerülni a megerőltető testmozgást.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram