Rendelési idő: Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
0
0.00Ft 0 tétel

Nincsenek termékek a kosárban.

PRP terápia, vagy hajbeültetés?

Az első és legfontosabb, hogy a két eljárás nem összehasonlítható. Az eljárások célja, alkalmazási területei nagyban eltérnek egymástól, ezért viszonylag könnyen eldönthető, melyik megoldás a legcélravezetőbb az adott esethez.
A PRP terápia főleg az aktív hajhullás kezelésére, a fejbőr állapotának javítására, az elvékonyodott, miniatürizálódott, de még életképes hajszálak regenerációjára szolgál. A PRP terápia minden olyan esetben alkalmazható, amikor a hajtüszők még életképesek. Kizárólag PRP terápia jöhet szóba fiatal férfi pácienseknél, aktív, keződő kopaszodás esetén, amikor a hajbeültetés még túl korai lenne, vagy számos női páciensnél, ahol bizonyos okok miatt a hajbeültetés nem lehetséges.

Melyik eljárás mire jó?

Bal oldali kép: normál hajszálak. Jobb oldali kép: minatirizálódott hajszálak
PRP TERÁPIA
A PRP terápia megvastagítja a hajszálakat, a még életképes hajszálak megerősítésével nagyobb hajsűrűséget biztosít, valamint a fejbőr állapotát nagymértékben javítja, visszaadva annak rugalmasságát.

A PRP terápia 4-6 kezelést jelenthárom hetes időközönként, aminek eredménye évente 1-2 kezeléssel hosszú távon fenntartható.
Bal oldali kép: normál hajszálak. Jobb oldali kép: kopasz terület
HAJBEÜLTETÉS
Hajbeületést kizárólag az aktív hajhulláson már átesett, vagy olyan kopasz területek fedésére alkalmazzuk, ahol a hajtüszők már nem életképesek.

Amennyiben a hajbeültetés professzionális módon történik, akkor az elért eredmény hosszú távú megoldást jelent, a beültetett hajszálak az idő múlásával sem hullanak ki.
Bal oldali kép: PRP-vel kezelt fejbőr. Jobb oldali kép: száraz, kötött, rugalmatlan fejbőr.
PRP TERÁPIA + HAJBEÜLTETÉS
Számos esetben a két eljárás kombinációjára van szükség.

Ilyen például a hátrahúzódott hajvonal korrekciója, amikor hajbeültetéssel érjük el a természetes, sűrű hajvonalat. A beültetett hajvonal mögötti területen azonban évente 1-2 PRP kezelés javasolt a nem beültetett haj eredeti sűrűségének fenntartására.

Hosszú távú kopaszság esetén a fejbőr PRP terápiával való előkezelése fokozza a hajbeültetés sikerességét.

Előtte utána képek

Mindkét eljárás eredménye hosszabb távon válik látványossá. PRP terápia esetén a terápiát követő 4-6 hónapon keresztül, a növekedési faktoroknak és a regeneratív folyamatoknak köszönhetően folyamatosan vastagodnak, valamit erősödnek a miniatürizálódott, de még életképes hajszálak, melyek sűrűbb hajat eredményeznek. Hajbeültetésnél a beültetett hajszálak nyugalmi fázisba kerülnek a műtétet követően, majd 3-4 hónap elteltével indulnak növekedésnek.
PRP terápia
3 kezelést követően
Előtte - hajsűrűség a hajhullásban érintett területen: 35-40 hajszál/cm2, hajvastagság: 0.04mm

Utána - 3 PRP kezelést követően - hajsűrűség a hajhullásban érintett területen: 80-100 hajszál/cm2, hajvastagság: 0.08mm
A PRP kezelés ára 2021. március 31-ig 50.000 Ft
hajbeültetés
9 hónappal műtét után
Beültetett graft: 978; Hajszál: 2049; Arány: 2.09 hajszál/graft
Eredeti sűrűség: 0-5 graft/cm2, határ zóna: 35-45 graft/cm2
Létrehozott sűrűség: 35-40 graft/cm2, határ zóna: 45-50 graft/cm2
Hajbeültetés 350.000 Ft-tól.
Orvosi konzultációs időpontért, vagy egyéb felmerülő kérdésekért kérem töltse ki az alábbi űrlapot!
Contact Form Dr. Dorina Soltesz

Orvosi konzultáció

Az orvosi konzultáció díja 2021. március 31-ig ingyenes, mely az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

- általános orvosi vizsgálat
- egészségügyi állapot felmérése
- hajkamerás vizsgálat
- kezelési terv készítés

Közösségi média

envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram