férfias típusú hajhullás nőknél, androgén alopécia nőknél

ANDROGÉN TÍPUSÚ HAJHULLÁS NŐKNÉL

A női hajhullás fő típusa megegyezik a férfiakat érintő kopaszodással, az androgén alopéciával, más néven férfias típusú hajhullással. Nőknél az androgén típusú hajhullás a választékvonalon lévő haj fokozatos elvékonyodásával kezdődik, majd fokozatosan egyre szélesebbé válik a választék. Ellentétben a férfiakkal, nőknél a hajvonal ritkán húzódik vissza, általában a hajhullás a front részt nem érinti.

Mi okozza az androgén típusú hajhullást nőknél?

Az androgén alopeciát számos tényező okozhatja, melyek a hormonok működéséhez kötődnek, beleértve néhány petefészekcisztát, magas androgén tartalmú fogamzásgátló tabletta szedését, terhességet és menopauzát. A pubertást követő bármely életkorban előfordulhat,  gyakorisága az életkor előrehaladtával nő.

Mi az androgén alopecia?

Ahogy a neve is sugallja, az androgén alopécia magában foglalja az androgéneknek nevezett hormonok hatását, amelyek elengedhetetlenek a normális nemi fejlődéshez és más fontos funkciókkal rendelkeznek mindkét nemben, beleértve a nemi vágyat és a haj növekedésének szabályozását. Mindkét esetben az alopécia valószínűleg a megnövekedett androgén aktivitással függ össze.

A haj normál növekedési ciklusai

Anagén fázis
Az Anagen fázis a hajnövekedés időszaka. A hajhagyma sejtjei gyorsan osztódnak,  hajnövekedést hozva létre. A haj aktívan nő a hajtüszőkből átlagosan 2-7 évig.
katagén fázis
A katagén fázis akkor kezdődik, amikor az anagén fázis véget ér és körülbelül 10 napig tart. Ebben a fázisban a hajhagymák zsugorodni kezdenek, aminek hatására a haj növekedése lelassul.
telogén fázis
A telogén, azaz a nyugalmi fázis 3 hónapig tart. A haj nem nő a telogén fázisban, de általában nem is hullik ki. 
exogén fázis
Az exogén fázis során, amely körülbelül 2–5 hónapig tart, a tüszőkből új hajszálak indulnak növekedésnek, a régi hajszálak pedig kihullanak.

A haj növekedési ciklusai androgén alopécia esetén

Andogén típusú hajhullás esetén a hajtüszők túlműködése felgyorsítja a haj növekedési ciklusának dinamikáját, lerövidíti az aktív növekedési (anagén) fázist, ami a tüszők korai kimerüléséhez vezet. A folyamat hatására a hajhagymák miniatürizálódnak, elsorvadnak, csökkenő méretük pedig egyre gyengébb minőségű és vékonyabb hajszálak képződéséhez vezet.

ANDROGÉN TÍPUSÚ HAJHULLÁS kezelési lehetőségei

Az ajánlott kezelés egyéb más tényezők mellett a hajhullás mértékétől is függ. A női androgén típusú kopaszodás kezelése megelőzheti a jövőbeni hajhullást, valamint az állapottól függően a haj sűrűségének és vastagságának regenerációját eredményezheti. A legtöbb esetben hosszú távú kezelésre van szükség a hajhullás megismétlődésének megakadályozására.
Kezdeti stádiumban lévő hajhullás kezelése
prp terápia
A PRP terápia megvastagítja a hajszálakat, a még életképes hajszálak megerősítésével nagyobb hajsűrűséget biztosít, valamint a fejbőr állapotát nagymértékben javítja, visszaadva annak rugalmasságát. A PRP terápia 4-6 kezelést jelent 3 hetente, aminek eredménye évente 1-2 kezeléssel hosszú távon fenntartható.
A PRP TERÁPIÁRÓL BŐVEBBEN
nagyfokú, rágóta fennálló kopaszodás kezelése
hajbeültetés
Hajbeületést kizárólag az aktív hajhulláson már átesett, vagy olyan kopasz területek fedésére alkalmazzuk, ahol a hajtüszők már nem életképesek. Amennyiben a hajbeültetés professzionális módon történik, akkor az elért eredmény hosszú távú megoldást jelent, a beültetett hajszálak az idő múlásával sem hullanak ki.
A HAJBEÜLTETÉSRŐL BŐVEBBEN
Orvosi konzultáció
Az orvosi konzultáció díja 2021. március 31-ig ingyenes.
MIt tartalmaz az orvosi konzultáció?
- általános orvosi vizsgálat
- egészségügyi állapot felmérése
- hajkamerás vizsgálat
- kezelési terv készítés
CÍM
1034 Budapest, Bécsi út 36.

Parkolás: Utcán 3. díjtételű övezet 350Ft/óra, Új Udvar Mélygarázs 450Ft/óra
Kolosy téri megálló: Busz járatok: 65A, 65, 29, 111, 165
Villamos járatok: 41,17,19
HÉV: Szépvölgyi úti megálló H5-ös hév
Telefonszám
+36704081068
E-mail cím
[email protected]

kapcsolatfelvétel

Orvosi konzultációs időpontért, vagy egyéb felmerülő kérdésekért kérem töltse ki az alábbi űrlapot!
Contact Form Dr. Dorina Soltesz

Demo Slot Slot Server Luar Slot Server Luar Slot Server Thailand slot server jepang slot server malaysia slot server filipina slot server singapore slot server vietnam slot server kamboja Gate of Olympus Slot Demo Daftar Server kamboja Daftar Server thailand Daftar Server myanmar Daftar Server vietnam Daftar Server malaysia Daftar Server filipina Daftar Server jepang Daftar Server singapore Daftar Server spain Daftar Situs taiwan Daftar Situs thailand Daftar Situs malaysia Daftar Situs jepang Daftar Situs swiss Daftar Situs vietnam Daftar Situs singapore Daftar Situs peru Daftar Situs china Daftar Situs hongkong Daftar Server Luar Daftar Server Thailand Sbobet88 Daftar Server thailand Daftar Server jepang Daftar Server myanmar Daftar Server Thailand slot thailand slot server luar Mega Roulette Pragmatic Daftar Server Kamboja Daftar Server Malaysia Akun Pro Myanmar Akun Pro Jepang Akun Pro Rusia Situs Luar Negeri Slot Server Pagcor Slot Princess Gacor Slot Bonanza Slot Server Macau

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram