Rendelési idő: Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
0
0.00Ft 0 tétel

Nincsenek termékek a kosárban.

férfias típusú hajhullás nőknél, androgén alopécia nőknél

ANDROGÉN TÍPUSÚ HAJHULLÁS NŐKNÉL

A női hajhullás fő típusa megegyezik a férfiakat érintő kopaszodással, az androgén alopéciával, más néven férfias típusú hajhullással. Nőknél az androgén típusú hajhullás a választékvonalon lévő haj fokozatos elvékonyodásával kezdődik, majd fokozatosan egyre szélesebbé válik a választék. Ellentétben a férfiakkal, nőknél a hajvonal ritkán húzódik vissza, általában a hajhullás a front részt nem érinti.

Mi okozza az androgén típusú hajhullást nőknél?

Az androgén alopeciát számos tényező okozhatja, melyek a hormonok működéséhez kötődnek, beleértve néhány petefészekcisztát, magas androgén tartalmú fogamzásgátló tabletta szedését, terhességet és menopauzát. A pubertást követő bármely életkorban előfordulhat,  gyakorisága az életkor előrehaladtával nő.

Mi az androgén alopecia?

Ahogy a neve is sugallja, az androgén alopécia magában foglalja az androgéneknek nevezett hormonok hatását, amelyek elengedhetetlenek a normális nemi fejlődéshez és más fontos funkciókkal rendelkeznek mindkét nemben, beleértve a nemi vágyat és a haj növekedésének szabályozását. Mindkét esetben az alopécia valószínűleg a megnövekedett androgén aktivitással függ össze.

A haj normál növekedési ciklusai

Anagén fázis
Az Anagen fázis a hajnövekedés időszaka. A hajhagyma sejtjei gyorsan osztódnak,  hajnövekedést hozva létre. A haj aktívan nő a hajtüszőkből átlagosan 2-7 évig.
katagén fázis
A katagén fázis akkor kezdődik, amikor az anagén fázis véget ér és körülbelül 10 napig tart. Ebben a fázisban a hajhagymák zsugorodni kezdenek, aminek hatására a haj növekedése lelassul.
telogén fázis
A telogén, azaz a nyugalmi fázis 3 hónapig tart. A haj nem nő a telogén fázisban, de általában nem is hullik ki. 
exogén fázis
Az exogén fázis során, amely körülbelül 2–5 hónapig tart, a tüszőkből új hajszálak indulnak növekedésnek, a régi hajszálak pedig kihullanak.

A haj növekedési ciklusai androgén alopécia esetén

Andogén típusú hajhullás esetén a hajtüszők túlműködése felgyorsítja a haj növekedési ciklusának dinamikáját, lerövidíti az aktív növekedési (anagén) fázist, ami a tüszők korai kimerüléséhez vezet. A folyamat hatására a hajhagymák miniatürizálódnak, elsorvadnak, csökkenő méretük pedig egyre gyengébb minőségű és vékonyabb hajszálak képződéséhez vezet.

ANDROGÉN TÍPUSÚ HAJHULLÁS kezelési lehetőségei

Az ajánlott kezelés egyéb más tényezők mellett a hajhullás mértékétől is függ. A női androgén típusú kopaszodás kezelése megelőzheti a jövőbeni hajhullást, valamint az állapottól függően a haj sűrűségének és vastagságának regenerációját eredményezheti. A legtöbb esetben hosszú távú kezelésre van szükség a hajhullás megismétlődésének megakadályozására.
Kezdeti stádiumban lévő hajhullás kezelése
prp terápia
A PRP terápia megvastagítja a hajszálakat, a még életképes hajszálak megerősítésével nagyobb hajsűrűséget biztosít, valamint a fejbőr állapotát nagymértékben javítja, visszaadva annak rugalmasságát. A PRP terápia 4-6 kezelést jelent 3 hetente, aminek eredménye évente 1-2 kezeléssel hosszú távon fenntartható.
A PRP TERÁPIÁRÓL BŐVEBBEN
nagyfokú, rágóta fennálló kopaszodás kezelése
hajbeültetés
Hajbeületést kizárólag az aktív hajhulláson már átesett, vagy olyan kopasz területek fedésére alkalmazzuk, ahol a hajtüszők már nem életképesek. Amennyiben a hajbeültetés professzionális módon történik, akkor az elért eredmény hosszú távú megoldást jelent, a beültetett hajszálak az idő múlásával sem hullanak ki.
A HAJBEÜLTETÉSRŐL BŐVEBBEN
Orvosi konzultáció
Az orvosi konzultáció díja 2021. március 31-ig ingyenes.
MIt tartalmaz az orvosi konzultáció?
- általános orvosi vizsgálat
- egészségügyi állapot felmérése
- hajkamerás vizsgálat
- kezelési terv készítés
CÍM
1034 Budapest, Bécsi út 36.

Parkolás: Utcán 3. díjtételű övezet 350Ft/óra, Új Udvar Mélygarázs 450Ft/óra
Kolosy téri megálló: Busz járatok: 65A, 65, 29, 111, 165
Villamos járatok: 41,17,19
HÉV: Szépvölgyi úti megálló H5-ös hév
Telefonszám
+36704081068
E-mail cím
[email protected]

kapcsolatfelvétel

Orvosi konzultációs időpontért, vagy egyéb felmerülő kérdésekért kérem töltse ki az alábbi űrlapot!
Contact Form Dr. Dorina Soltesz
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram