Rendelési idő: Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
0
0.00Ft 0 tétel

Nincsenek termékek a kosárban.

PRP terápia, vagy hajbeültetés?

Az első és legfontosabb, hogy a két eljárás nem összehasonlítható. Az eljárások célja, alkalmazási területei nagyban eltérnek egymástól, ezért viszonylag könnyen eldönthető, melyik megoldás a legcélravezetőbb az adott esethez.

A két eljárás nem felcserélhető, de az esetek nagy részében kiegészítik egymást. Ilyen eset többek között például egy hosszú távon kopasz terület hajbeültetése, amikor PRP terápiával előkészítjük az évek során kötötté, merevvé vált fejbőrt. 
Mire jó a PRP terápia és mire nem?
A PRP terápia nem egy új csodaszer hajhullás kezelésére. Több évtizede használják a regeneratív orvoslásban, azonban hajhullás kezelésére csak az elmúlt évtizedben kezdték el alkalmazni. Több száz tudományos kutatás, tanulmány igazolja hatékonyságát. 

A PRP terápia főleg az aktív hajhullás kezelésére, a fejbőr állapotának javítására, az elvékonyodott, miniatürizálódott, de még életképes hajszálak regenerációjára szolgál. A PRP terápia minden olyan esetben alkalmazható, amikor a hajtüszők még életképesek. 

Hosszú távú kopaszság esetén a fejbőr PRP terápiával való előkezelése fokozza a hajbeültetés sikerességét.
Mikor szükséges hajbeültetés?
Hajbeületést kizárólag az aktív hajhulláson már átesett, vagy olyan kopasz területek fedésére alkalmazzuk, ahol a hajtüszők már nem életképesek. 

Aktív hajhullás estén a probléma kizárólag hajbeültetéssel nem orvosolható, mivel a férfias típusú kopaszodásban érintett területen az eredeti, nem beültett haj tovább vékonyodik. Ilyen esetekben a nem beültetett terület PRP kezelése javasolt.

Amennyiben a hajbeültetés professzionális módon történik, akkor az elért eredmény hosszú távú megoldást jelent, a beültetett hajszálak az idő múlásával sem hullanak ki.
Milyen egy korszerű hajbeültetés?

PRP TERÁPIA

Azon hajtüszők egy része, melyek nem termelnek hajat, nem minden esetben tekinthetők elhaltnak, valójában sokszor csak sérültek, vagy alvó fázisban vannak. A vérlemezkékben gazdag plazmában található növekedési faktorok aktiválhatják a nem termelő hajtüszők őssejtjeit, elősegítik a sejtek növekedését, és ösztönözhetik az új érrendszer kialakulását, amely vért és tápanyagokat szállít a regenerált tüszőkhöz.
1
Vérvétel
20ml vért veszünk le speciális PRP csövekbe, a normál vérvételhez hasonló módon.
2
Centrifugálás
A páciens adottságaihoz, vérképéhez igazítva, a levett vért pár percig centrifugáljuk.
3
A terület előkészítése
Alapos fertőtlenítést követően feltérképezzük az érintett területet.
4
Érzéstelenítés
A kezelés nagyon kis kellemetlenséggel jár, így az esetek nagy részében érzéstelenítésre nincs szükség. 
5
PRP injektálása
Kb. 6ml koncentrált PRP kerül kivételre és beinjektálásra a hajhullásban érintett területre koncentrálva.

HAJBEÜLTETÉS

A FUE egy olyan módszer, mellyel az egyes tüszők egységei, a graftok, egyesével vannak eltávolítva a donor területről, 0.8-0.9 mm-nél kisebb méretű körkéssel. Precíz tervezést követően, művészi módon történő helygyártás után kerülnek a kivett graftok a megfelelő helyekre beültetve, hogy a végeredmény sűrű és természetes legyen.
Milyen egy korszerű hajbeültetés?
1. graftok kivétele
A graftok kivétele  manuálisan, vagy speciális FUE készülékkel történik.
2. helygyártás
Helygyártáskor kerül kialakításra a beültetésre váró graftok helye.
3. beültetés
Beültetéskor alakítjuk ki a természetes hatást, a graftok megfelelő helyre ültetésével.

referencia képek

PRP terápia
PRP terápiával regenerálható a károsodott, elöregedett fejbőr, valamint a miniatürizálódott hajszálak regenerációja érhető el. A hajszálak vatsagabbá válnak, a hajsűrűség nő, a fejbőr rugalmasabbá, egészségesebbé válik a terápia hatására.
FUE hajbeültetés
Nem aktív androgén alopécia, azaz férfias típusú hajhullás okozta kopaszodás fedése kizárólag hajbeületéssel lehetséges. Ilyen esetben a kopaszodás folyamata már lezajlott, további nagymértékű androgén alopécia okozta hajhullástól nem kell tartani.
FUE hajbeültetés + PRP
Hátrahúzódott hajvonal korrekciója az egyik olyan eset, amikor a beavatkozást követően PRP kezelés javasolt. Hajbeültetéssel érjük el a természetes, sűrű hajvonalat. A beültetett hajvonal mögötti területen azonban évente 1-2 PRP kezelés javasolt a nem beültetett haj eredeti sűrűségének fenntartására.

ÁRAK PRP KEZELÉS, HAJBEÜLTETÉS

PRP KEZELÉS

86.000 Ft

3–4 PRP kezelés szükséges, 3 hetes időközökkel, majd évente 1-2 fenntartó kezeléssel az elért eredmény fenntartható.
FUE HAJBEÜLTETÉS

400.000 Ft-tól

Pontos árat személyes konzultáció során lehet kialakítani. Függ a módszertől, a beültetendő terület nagyságától, valamint a kiegészítő terápiák szükségességétől.

Elérhetőségek

Rendelési idő: Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
1036 Budapest, Bécsi út 57-61. alacsony földszint (lépcsőn lefelé)
Parkolás: Utcán 3. díjtételű övezet 350Ft/óra, Új Udvar Mélygarázs 450Ft/óra 
Kolosy téri megálló: Busz járatok: 65A, 65, 29, 111, 165
Villamos járatok: 41,17,19
HÉV: Szépvölgyi úti megálló H5-ös hév
Orvosi konzultáció (kb. 1-1,5 óra): 90 EUR ~35.000 Ft (Áraink 2024.04.01-től érvényesek. 5%-nál nagyobb mértékű EUR árfolyam változásnál áraink módosulnak.)

A konzultáció tartalmazza:
- általános orvosi vizsgálat
- egészségügyi állapot felmérése
- labor eredmények kiértékelése
- a hajas fejbőr kamerás vizsgálata (trichológiai kivizsgálás)
- kezelési terv készítése
Ha a lefoglalt időpontban valamilyen okból nem tud megjelenni a helyszínen, kérjük időben jelezze felénk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a lefoglalt időpontját módosítani vagy lemondani, díjmentesen kizárólag az időpontot megelőző 48 órában van lehetősége!
HU contact form
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram