Rendelési idő: Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
0
0.00Ft 0 tétel

Nincsenek termékek a kosárban.

KORSZERŰ HAJBEÜLTETÉSRŐL ŐSZINTÉN

Különböző helyeken, különböző szakemberek által végzett hajbeültetések végeredményében óriási különbségek vannak. De vajon mitől vannak ezek az óriási különbségek? Amikor a szaktudás, a több száz műtétet követő rutin, a modern, folyamatosan karbantartott eszközök, a legújabb eljárások találkoznak, akkor beszélhetünk korszerű hajbeültetésről, amivel elérhetők magasan átlag feletti eredmények. 
MIK A JELLEMZŐI EGY KORSZERŰ HAJBEÜLTETÉSNEK?
1
SŰRŰ
Egy műtéttel elérhető a kívánt sűrűség, további sűrítő műtétek nélkül. Egy korszerű hajbeültetésnél nincs szükség "sűrítésre" egy év elteltével. 
2
TERMÉSZETES
A páciens adottságaihoz igazodó beültetési technikával elérhető, hogy az eredmény természetesnek tűnjön. Nincs többé természetellenes hajvonal, túl sűrű, túl ritka, vagy éppen foltos végeredmény.
3
DONORKÍMÉLŐ
A korszerű eszközökkel és műtététi technikákkal, az  alacsonyan tartott átvágási aránynak köszönhetően, csak annyi graft kerül kivételre, ami beültetésre is kerül. Egy korszerű hajbeültetésnél 2-3% alatt van ez az arány, tehát 1000 graft beültetéséhez ~1030 graft kivétele szükséges.
4
MAGAS KINŐVÉSI ARÁNY
A speciális eljárásnak köszönhetően a kinövési arány 90%-nál magasabb, ami azt jelenti, hogy minden 100 beültetett hajszálból 90 feletti hajszál nő ki. Ez az arány a régebbi technikáknál 50-60%, tehát 100 hajszálból 50-60 hajszál nő ki.
5
GYORS LÁTHATÓ EREDMÉNY
Míg a régebbi technikákkal 10-18 hónaptól volt csak szemmel látható eredménye a hajbeültetésnek, addig korszerű műtétekkel elérhető, hogy már 6 hónappal a beültetés után látható eredmény legyen.

MIK AZOK AZ ALAP ESZKÖZÖK, AMIK A KORSZERŰ MŰTÉTEKHEZ ELENGEDHETETLENEK?

A korszerű, sűrű, magas kinövési rátájú hajbeültetésekhez elengedhetetlenek a korszerű eszközök. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy korszerű technikával helyettesíthetjük a szakmai hozzáértést, a rutint, a kézügyességet és a többi nélkülözhetetlen apróságnak tűnő dolgot, amik szükségesek egy professzionális hajbeültetéshez.
FUE fúrók
Míg a FUE hőskorában a Safe System, tehát egy fogászati fúróhoz csatlakoztatott tompa fúrófej jelentette az áttörést, addig manapság a különböző újgenerációs fúrók segítségével új távlatok nyíltak meg. A Trivellini Mamba, a WAW Fue, vagy a uGraft eszközök segítségével eddig kivitelezhetetlen műtéteket is el lehet végezni, nagyságrendekkel kisebb műtéti trauma mellett.

Bár a FUE fúró fontos része a hajbeültetési műtéteknek, alkalmazása csak az eljárást végző orvos szempontjából lényeges, a műtéti végeredmény azonban nem, vagy csak kis mértékben függ az alkalmazott fúrótól. 

A legmodernebb eszközök alkalmazása nem garantál magas minőségű eredményt, amennyiben használatukhoz nem párosul megfelelő szakértelem és rutin.
Legalább 4.5x-es nagyítású mikrosebészeti lupék
Képzeljük el, hogy 0.6-0.9 mm átmérőjü hajszálakra kell egy 0.9-1 mm átmérőjű fúrófejet ráhelyezni úgy, hogy az a megfelelő szögben, a megfelelő mélységig tudjon fúrni, a hajtüszők megsértése nélkül. Szabad szemmel, vagy hobbitevékenységekhez használható nagyító lencsékkel kivitelezhetetlen egy korszerű hajbeültetés.
Folyamatosan cserélt implanterek
Az implanterek csak bizonyos számú graft beültetésére alkalmasak. Egy idő után sorjásodnak, ami megsérti beültetéskor a graftokat, melyek életképessége ezáltal csökken vagy megszűnik.

Ezért létfontosságú akár műtét közben is cserélni, selejtezni az implantereket, amint a sorjásodás legkisebb jelét látni. 

Szabad szemmel, vagy nem megfelelő nagyítás mellett ez az apróság észrevehetetlen, de a műtéti kimenetelt nagyban meghatározza.

Előtte-utána képek

Korszerű műtéti eszközöket és technikákat alkalmazva az eredmény 6 hónappal a hajbeültetés után már látszik, valamint a donorterület regenerációja is hamarabb megtörténik.

A speciálisan kialakított fúrófejeknek köszönhetően a donorterület kevésbé sérül, sokkal kisebb műtéti trauma éri a szöveteket, ezáltal a terület gyorsabban gyógyul, kevésbé válik kötötté, rugalmasságát kevésbé veszíti el.

Precíz műtéti tervezéssel elérhető, hogy a donorterület egységes maradjon, a kivett graftok ne képezzenek foltokat, hiányosságot.

Az alacsony átvágási arány lehetővé tesz további hajbeültetési műtéteket a jövőben, amennyiben azokra szükség lenne, mivel a donorterület nem merül ki az első műtétet követően.

Műtét előtt
Műtét előtt
Donorterület a műtéti napon
Donorterület 1 hónappal műtét után
6 hónappal műtét után
6 hónappal műtét után
6 hónappal műtét után
6 hónappal műtét után

Mitől függ, hogy hány graft beültetésére van szükség?

Erre a kérdésre sajnos nincs egyszerű válasz. Nem lehet egy általános, minden esetre és minden szakemberre érvényes matematikai képlettel leírni és kiszámolni, így sem online kalkulátorral, sem fénykép alapján nem lehet pontos számot mondani.

Rengeteg faktor befolyásolja a szükséges graftszámot, beleértve a páciens anatómiai jellemzőit, a hajhiányos terület nagyságát, a kívánt hajsűrűséget, a hajkivétel módját, a páciens hajának, fejbőrének adottságait, a hajbeültetést végző szakember rutinját, kézügyességét, az eszközöket, a műtéti technikát stb.

A szükséges graftszámot személyes konzultáció során, a donorterület kamerás vizsgálatát követően, a kívánt eredmény, sűrűség figyelembevételével, kizárólag a hajbeültetést végző orvos tudja pontosan megállapítani.
FUE hegek korszerűtlen technika alkalmazása után

A FUE eljárás sem hegmentes!

Ideális körülmények között a FUE hajbeültetés után a donorterület látható nyom nélkül gyógyul. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a műtét hegmentes. A graftok kivételéhez használt körkés átmérőjétől, annak anyagvastagságától és a kivételt végző szakember szakértelmétől és rutinjától függ, hogy a FUE hajbeültetés után a donorterület regenrációja és gyógyulása milyen mértékű.

Amennyiben korszerű eszközökkel, műtéti technikával történik a graftok kivétele, akkor ezek az 1 mm-nél kisebb mikro méretű, láthatatlan hegek nem okoznak semmilyen problémát a későbbiekben.

Ezzel szemben a szakszerűtlen, korszerűtlen technikákkal, eljárásokkal történő kivétel sokkal több és nagyobb átmérőjű furatot eredményez, kötöttebbé, rugalmatlanná, merevvé teszi a fejbőrt, ami hosszú távon irritációkat, fejbőrproblémákat okozhat, valamint a donorterületen lévő haj minőségének romlásához, hajhullásához vezethet.

Hajbeültetés sűrűsége

A hajbeültetések eredményessége szempontjából létfontosságú a természetesség és a természetesen sűrű haj. A hajsűrűség helyreállítását befolyásoló legfontosabb tényező a donorterület sűrűsége. Amennyiben nincs megfelelő sűrűség a donorterületen, akkor az átültetés eredménye sem biztos, hogy az elvárások szerint alakul.

A donorterület sűrűsége páciensenként változik, de körülbelül átlagosan 30 (max. 45) graft/cm2, azaz 160 hajszál/cm2 található a donorterületen.

A természetes, tömör fedés 25-45 graft/cm2 sűrűséggel érhető el, de az azt is jelenti, hogy a donorterületen lévő graftok száma nem mehet 25 graft/cm2 alá ahhoz, hogy megfelelően sűrű maradjon és megfelelő fedést biztosítson.

Professzionális, korszerű hajbeültetésnél, amikor a természetesség elérése a cél, kisebb terület, nagyobb sűrűséggel való beültetéséről beszélünk, míg a régi technikákkal végzett hajbeültetéssel nagyobb terület, kisebb sűrűségel való beültetését követően, további műtétekkel érhető el a természetes hajsűrűség.


Szavak, kifejezések, amik hajbeültetésnél előfordulhatnak

Sérülési, vagy átvágási arány
A FUE átvágási arány egy mérőszám az eljárást végző orvos hatékonyságának mérésére. Minél magasabb az arány, annál kevésbé hatékony az eredmény. Korszerű műtéteknél ez az arány 3% alatt van. 

Magasabb átvágási arány hosszabb műtéti időt jelent, de egyúttal egy esetleges jövőbeni hajbeültetéshez felhasználható graftszám csökkenését is jelenti, mivel a donorterületen felhasználható graftok száma véges.

Sérülés, vagy átvágás akkor következik be, amikor fúrás során a graftokat a fúrófej elvágja, vagy a graftok károsodnak a műtét bármely szakaszában. Ezek a graftok beültetve életképtelenek, nem nőnek ki.
Kinövési ráta
A kinövési ráta jelenti azt, hogy a beültetett graftok hány százaléka marad életképes, azokból mennyi hajszál nő ki. Mivel a graftok rendkívül sérülékenyek, a legkisebb trauma is drasztikusan csökkenti túlélési esélyüket, így nagyon fontos a graftokra nehezedő műtéti trauma csökkentése. A kinövési ráta szempontjából egy másik fontos tényező a graftok kivétele és beültetése közti időintervallum, mivel minden kint töltött órával hatványozottan csökken a graftok túlélési esélye. Egy átlagos hajbeültetési műtét 60% körüli túlélési arányt jelent. Részben a 90% feletti  túlélési arányak köszönhetően lehet sűrű hajvonalat kiépíteni
Biztonsági zóna
A biztonsági zóna egy jól körülhatárolt része a donorterületnek, mely területről kivett graftok nem érzékenyek a DHT hormon negatív hatásaira. A biztonsági zónából megfelelően átültetett graftok az idő múlásával sem fognak kihullani. Ez azt is jelenti, hogy a biztonsági zónán kívülről kivett graftok idővel ugyanúgy elvékonyodnak, miniatürizálódnak, kihullanak, mint a normál hajszálak.
Sűrítés
Korszerűtlen FUE technikánál bevett gyakorlat, hogy a beültetett területen egy év eltelte után egy újabb, úgynevezett sűrítő műtétet végeznek, amivel a kellő sűrűség elérhető. A korszerű FUE műtéteknél nincs szükség sűrítésre, mivel a kívánt hajsűrűség egy műtéttel elérhető.

Túlszedés
Túlszedésről akkor beszélünk, amikor egy donorterületről nem megfelelően elosztva vannak a graftok eltávolítva, így a terület foltos hatású lesz, vagy látható hajhiány alakul ki.

Kimerült donorterület
A donorterületről meghatározott számú graft nyerhető ki, ami páciensenként változik. Több hajbeültetés elvégzését követően, vagy helytelen műtéti technika alkalmazásakor, a donorterületen lévő graftok száma 40graft/cm2 alá csökken, tehát a terület kimerül, onnan látható nyomok nélkül már nem lehet több graftok kivenni, így további hajbeültetésre nem lesz lehetőség.

Nem minden esetben a hajbeültetés a jó megoldás!

Azon hajtüszők egy része, amelyek nem termelnek megfelelő minőségű vagy mennyiségű hajat, nem minden esetben tekinthetők elhaltnak, valójában sokszor csak sérültek, vagy alvó fázisban vannak. A vérlemezkékben gazdag plazmában a PRP-ben található növekedési faktorok aktiválhatják a nem termelő hajtüszők őssejtjeit, elősegítik a sejtek növekedését, és ösztönözhetik az új érrendszer kialakulását, amely vért és tápanyagokat szállít a regenerált tüszőkhöz.
PRP VAGY HAJBEÜLTETÉS?
PRP előtte-utána - 3 PRP kezelés, 3 hetes időközökkel

Elérhetőségek

Rendelési idő: Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
1036 Budapest, Bécsi út 57-61. alacsony földszint (lépcsőn lefelé)
Parkolás: Utcán 3. díjtételű övezet 350Ft/óra, Új Udvar Mélygarázs 450Ft/óra 
Kolosy téri megálló: Busz járatok: 65A, 65, 29, 111, 165
Villamos járatok: 41,17,19
HÉV: Szépvölgyi úti megálló H5-ös hév
Orvosi konzultáció (kb. 1-1,5 óra): 90 EUR ~35.000 Ft (Áraink 2024.04.01-től érvényesek. 5%-nál nagyobb mértékű EUR árfolyam változásnál áraink módosulnak.)

A konzultáció tartalmazza:
- általános orvosi vizsgálat
- egészségügyi állapot felmérése
- labor eredmények kiértékelése
- a hajas fejbőr kamerás vizsgálata (trichológiai kivizsgálás)
- kezelési terv készítése
Ha a lefoglalt időpontban valamilyen okból nem tud megjelenni a helyszínen, kérjük időben jelezze felénk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a lefoglalt időpontját módosítani vagy lemondani, díjmentesen kizárólag az időpontot megelőző 48 órában van lehetősége!
HU contact form
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram